Бехтерської сільської ради Голопристанського району Херсонської області

Що треба знати про новий коронавірус?

Детальна інформація: https://covid19.com.ua/  

четвер, 13 квітня 2017 р.

12 квітня в нашій школі відбулася урочиста лінійка, присвячена Всесвітньому дню космонавтики




1.           12 квітня все людство відмічає Всесвітній день авіації та космонавтики. Це свято з'явилось на честь першого польоту у космос людини і тим самим воно підкреслює нестримну жагу людського роду до пізнання нових знань.
2.            Костянтин Ціолковський. Розробив теорію космічного польоту та багатоступеневих ракет.
3.            Юрій Васильович Кондратюк. Зробив математичні розрахунки траекторій польотів космічних кораблів навколо Землі та до Місяця.
4.           Житомирянин Сергій Корольов,той самий,  чия ракета 12 квітня 1961 року виведе у космос першу людину планети.
5.            4 жовтня 1957 року було виведено на навколоземну орбіту перший штучний супутник Землі.
6.            12 квітня 1961 року ЮРІЙ ОЛЕКСІЙОВИЧ ГАГАРІН вперше здійснив політ у космос, який тривав 108 хвилин.
7.            
8.            Серед космонавтів було й багато українців. Серед них Валенти́н Васи́льович Бондаре́нко, який народився у Харкові. Був членом першого загону космонавтів.
9.            Володимир Володимирович Васютін. Також уродженець Харкова.
10.         Віталій Михайлович Жолобов. Народився 18 червня 1937 року в селі Стара Збур'ївка Голопристанського району Херсонської області . Бортінженер.
11.       Леонід Каденюк – перший та єдиний космонавт незалежної України. В період з 19 листопада по 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському БТКК «Коламбія» місії STS-87.
12.        Україна також славиться своїми розробками у космічній індустрії. Зокрема – це плавуча пускова платформа «Морський старт». З даної платформи можна здійснити пуск ракети з будь-якого місця в океанах.
13.        24 грудня 2004 року було виведено перший та єдиний український супутник Землі «Січ-1»
14.       Людство не залишиться вічно на землі, але, в погоні за світлом і простором, спочатку несміливо пройде за межі атмосфери, а потім завоює собі весь навколосонячний простір".
                          К.Ціолковський




Немає коментарів:

Дописати коментар